Stipendium-rapport
Någon tomte kanske har missat att jag fick Stiftelsen Göteborg Horse Show stipendiet i fabruari i år. Planen var att åka till Ebba Johansson i Tyskland, men det blev lite ändringar pga min satans ryggont och lite annat. Men valde ju sen att lägga pengarna på träningar för Sylve och nu har jag lämnat in en halvtids-rapport. Hittills har jag använt hälften.
Förutom att göra det har jag ridit alla fyra hästarna och planerat lite tävlingar. Allt är inte hundra än, men blir nog såhär:
V. 36 Sundbyholm, lördag med Räbi
V. 38 Sundbyholm
V. 40 (kurs för Sylve)
V. 41 Billdal
V. 42 (kanske Lidköping)
V. 43 ( antingen Lidköping eller Helsingborg)
V. 45 Strömsholm
V. 47 Flyinge

ett fantastiskt inlägg
I brist på ämnen att skriva om tar jag upp tre äckliga/superäckliga/dryga saker som hänt idag:
 
1. Blev spottad av en 4 åring i ansiktet tre gånger.
 
2. Skulle lyfta upp en 3 åring - höll honom ett tag och gosade lite som bara en bitterfitta kan göra. Satte sedan ner honom bredvid mig i sängen samtidigt som jag tar upp körkortsboken i min famn. Efter ca fyra sekunder kände jag en äcklig bajsdoft, jag tittar då ner på mig själv och finner till min fasa en stor fläck med bajs på min mage och numera även på Ebba Johanssons bok. I ren panik skriker jag till mamma med kräkningarna nära inpå. Jag hatar barn.
 
3. Satte på mig ett par gamla ridbyxor som jag inte haft på ett tag.... de satt lite tajtare runt mina lår kan man säga. 

det nya normala - upp med tuttarna
Idag har jag haft fullt upp med att leka med barn. Men på eftermiddagen red jag Grålle, Rayban, Bogarde och Loppan.
 
Jag jobbade alla liknande så som vi gjorde på jumpclub. Med ett stadigt stöd på yttertygeln ridandes på en fyrkant och så gör man som piruetter i hörnen. Sen ska man ha ganska mycket gas på. Känner mig lite efterbliven för jag sitter och kollar på Grinchen, ni vet den gröna håriga gubben som hatar julen? Blir nog inte så mycket utförligare inlägg idag. Apropå honom så har nog han och jag våra likheter - vi har mycket hat!
 
När vi hade en föreläsning för Maria Engell så pratade hon om nervsystemet och balansen. För att göra en lång historia kort så handlade det om att vi lätt kan träna sitsen hela tiden i vardagen. Jag rider ju lite som en gammal gubbe med kutrygg. Målet är att kunna sitta som en normal människa. För att min hjärna ska kunna ändra sig när jag rider och säga åt kroppen att sitta rakare i ryggen och upp lite mer med tuttarna så måste jag ändra min hållning i vanliga fall också. Anledningen till det är att min hjärna måste förstå att det är det som är det nya normala. Om jag skiter i att tänka på hållningen när jag inte rider så kommer min sits inte att ändra sig. Ni som inte fattar är nog bara efterblivna.
 
Det är svårt att se på bilden men gräsbanebygget går framåt. Vi har harvat topplagret och fått den slätare. Om någon månad ska vi så i mer gräs så den blir tätare!