en kortis-artikel
Idag kom Tidningen Ridsport ut. Jag var med i en liten artikel som handlade om att klasserna kostar för mycket. Jag har själv inte köpt tidningen, men ska göra det imorgon. Ser fram emot att läsa vad alla andra har kommenterat om samma ämne. Så jag återkommer imorgon om det. Jag kommer förmodligen vara helt galen..

Idag har jag ridit lite och mockat bajs i några sommarhagar. Det är ju inte superkul, men med lite Morgonpasset i P4 i öronen gör det lite lättare. Jobbade Bogarde över samma övning som vi gjorde för Sylve. Hinderna låg på ca 20 cm så det är perfekt att kunna nöta på ordentligt utan att det sliter något. Mycket handlar ju om att nöta småsaker och träna på precisionen, så detta ska vi göra ofta!

Bogarde älskar att mysa..

lyckad träning och sylve äger
Som vanligt så jobbade vi mycket med att använda lätta hjälper för Sylve. Vi började med att rida med en enhandsfattning (man rider med en hand). Otroligt bra att inte dra ner hästens huvud och istället rida med skänkel och sits, så som tyngdhjälper osv. Loppan skötte sig väldigt bra hela passet, jag måste fokusera på att påverka formen, hålla samma galopp innan som efter hindret, inte låta henne springa iväg efter hindret och använda sitsen och INTE LUTA MIG FRAMÅT. Jag är så trög. Rayban kändes mycket bättre på backen än vad han gjort för några dagar sedan. På honom måste jag tänka lite lika som på loppan, sen att inte stressa och att hålla honom rak. Bogarde var sist ut och han har gjort framsteg sen förra träningen, bra egoboost. Ska ändra ridningen lite bara när jag hoppar bana. Jag ska lägga honom med mer plats till hindret, ha ordentligt bra galopp i svängen, utan att rida fort och chillla lite och sen tänka att hindret ligger på 170, inte på 130. Jag ska inte överrida, men ska ha bra snurr i galoppen utan att rida fort .

hinner knappt med bloggen
Jag har fullt upp här hemma. Idag har ridit alla här hemma samt hoppat Valle (Marina och Ebba Johanssons 4åring) på p&j. Det gick faktiskt riktigt bra och vi var felfria både i 90 cm och i 1 m. Inte fy skam då det var hans tredje "tävling". När jag kom hem vid ca halv 7 satte jag igång med att klippa alla hästarna då vi ska till Sylve och lära oss lite vett. Bogarde och Loppan känns väldigt bra, men Rayban känns inte så bra som han borde. Idag var han dock väldigt fin på backen, så jag hoppas det är på väg att släppa. Det var en person som önskade att ska skriva lite om vad jag tänker på när jag rider mina hästar hemma, samt hur de skiljer sig åt. Tänkte skriva om det imorgon när jag har en dator framme.