Rayban är tillbaka
Efter mycket lösgörande är Rayban tillbaka och är i fin form igen. Han blir lite kort och burkig i kroppen efter han har vilat. Imorgon ska jag nog passa på att hoppa lite småhinder nu när det är bra underlag på banan efter allt regn. Annars händer det inte så mycket i hästväg. Max och en ponny ska få tänderna fixade imorgon. Skönt för stackarna. Så om 2 v är Maxen fit for fight. Det ser jag fram emot! 
 
Jag löshoppade Max för några dagar sedan och jäklarns i havet vad han hoppade. Han nuddade inte en endaste bom. 
 
Räbi och en nysladdad blöt bana. Finns inte så mycket bättre.
 
Nu spenderar jag mina eftermiddagar med att hårdplugga inför högskoleprovet. Mitt största problem är att jag segar satan när jag skriver prov. Hjärnan låser sig när jag måste öka takten. Tur för mig att det bara gäller med teoretiska saker.

ett stycke jobbdag
Både igår och idag har jag jobbat i en skola. Det var med skräckblandad förtjusning jag tog mig an uppdraget. Kidsen var mer vilda än tama, men jag måste säga att en bitterfitta passade ganska bra in. Jag skulle inte vilja jobba som lärare, men det är ganska nyttigt att få testa yrket. Just nu vet jag inte exakt hur mycket jag kommer jobba, men jag fortsätter gärna.
 
Jag slutade vid kl 13 så då stack jag hem, åt lite äppelpaj och sen fixade jag med hästarna. Jag var dock på pisshumör så det var tråkigt. Det blev inte det bästa passet på Rayban och Lorden, men imorgon är det nya tag. Då jäklarns. 
 
Hmm.. en äckligt ful bild faktiskt. Men den beskriver eftermiddagen ganska bra.
 
Sen blev allt bättre
 
Den här rackarn var riktigt god. En maräng/choklad cookie/något kaka, smält snickers och marshmallows. Denna ska Monika få avnjuta nästa fredag.

oj oj jag har glömt er
Det har hänt mycket sedan sist. Förra fredagen var jag med 5 hästar på Equirehab. Några skulle skos och två ponnyer som är här skulle kollas av Chris. Rayban checkades också och han var prima ballerina!!!! Åå så skönt. Nu har han ridits i en vecka. Chris som är extremt noggrann när han checkar hästar hittade inte något att klaga på alls. WIN! Det var nog mest för att han fixade problemet med förstärkningsbandet som en kung. Rayban läker också fort som tusan.
 
Maxen fick nya dojjor och han blev 2 cm lägre (nästan d-ponny nu), men riktigt fin blev han allt. Nu ska han dra ut vargtänder nästa vecka sen ska han ridas. Jag längtar verkligen. Lorden och jag kirrade även en riduppvisning. Vi överväger grenbyte.
 
Jag har gått och blivit 10 ggr bättre i markarbetet efter jag fick hjälp av Jörgen. Mitt tips till er som har 10 kg mer i ena tygeln, samt vill lägga er ner och böla efter varje ridpass är:
Lösgör era hästar. Fokusera på det i några veckor. Böj, flytta bogen så ni får loss dom där stela hemska bogarna, låt hästarna få gå med längre hals, släpp på den där satans yttertygeln ett tag tills hästarna är mjuka och fina. När dom är lösgjorda kan man börja rakrikta.
 
Men en sak som är viktigast: dra för fan inte. "Håll" och sen mjukna. Hästens beröm är eftergiften.
 
Maxen är så fin!! Idag hälsade hans delägare på. Då fick han även en ny fin grimma.
 
 
 
Lorden har biffar på sig. Jag hoppade honom idag och satans vilken bra känsla jag fick. Dock har han inte helt koll på benen, men han hoppar mycket med ryggen.