sista hoppningen
På tis och ons ska Rayban som sagt tävla, så idag passade jag på att jobba honom över några småhinder. Det passade perfekt eftersom det spöregnade igår kväll = bra underlag. Jag red på ett vanligt tränsbett och han sprang runt väldigt fint. Måste fortfarande anpassa mig då han är så extremt mycket lydigare och helt annorlunda än för ett år sedan. Om någon kan ge mig en jäkla käftsmäll så blir nog allt bra. 
 
Lord-Tord fick också hoppa. Han har inte hoppat på två månader så han tyckte det var superkul. Vi jobbar mycket på att lossa bogarna och hans bakkärra. Galoppen är inte hundra än, så speången blir heller inte hundra. Men det löser sig. Han är väldigt begåvad och försöker göra rätt hela tiden. Så det är kul.
 
Nu har vi en ny häst som vi vill ha, men först ska vi kolla plåtar och besikta. Hoppas på att Chris tycker den är ok. Kan inte avslöja så mycket, men den är finfin, 5 år och släkt med Rayban!
 
För någon dag sedan var det ett år sedan min superponny Porris/Pottan fick somna in. Älskade hästen. Det är inte ofta man får ha en sån krigare.
 
 

uppladdning inför tävling
Nästa vecka ska Rayban hoppa två klasser på Sundbyholm. Vi är taggade som satan faktiskt. Han är anmäld till 130 och 135. Vi fortsätter att rida skolrundor, men vi ska nog allt våga oss på kortare vägar. Vi tränade mycket korta vägar för Sylve förra veckan, så han blir nog tjurig om jag rider 3 km för långa vägar när vi svängde sjukt tajt hos honom. Om Rayban är lite mer på plats nu så kan jag träna på lite kortare vägar, men inte öka galoppen. Däremot om han är helt crazy så blir det trav i svängarna.
 
Pappa fjäskar för Lorden. Det borde dock vara tvärtom eftersom skithästen stampat på hans fot så han fick en spricka.
 
 
 

inget hästköp
Dåliga nyheter.. veterinärgurun Chris godkände inte plåtarna på hästen, så det blev ingen häst. Jag får leta vidare. Jag är lite deprimerad faktiskt, tyckte hästen var fin + att den hade grym stam...
 
Idag var jag effektiv på morgonen och red några hästar. Stora stjärnan i kanten fick Rayban som var underbar. Mjuk som en smörklick i sommarvärmen. Sen har vi byggt en ny hage till bebis och Cajsa. Den är på några hektar så nu är dom nöjda.
 
 
Det blev även en tripp till stranden. Något ofrivilligt kanske. Gillar inte stränder. Just nu passar jag Raybab som går i sin störd-i-huvudet-hage.