civilkurage
Jag har gått och blivit inspirerad. Så från och med nu ska jag dela med mig av lite viktiga ämnen som inte har med hästarna att göra. Wikipedia får låna min blogg en gång i veckan. Dagens ämne är civilkurage och det stötte jag på i helgen:
 
"Att ha civilkurage innebär att ha mod att stå för sin mening även när det innebär en personlig risk, förmågan att stå för sina värderingar, trots vetskap om öppet eller latent motstånd från omgivningen.
 
En individ som ger uttryck för civilkurage genom att vara väckarklocka om missförhållanden kan lätt stämplas som förrädare eller bråkstake. Beteenden förknippade med civilkurage kan därför inte bara försätta individen i farliga situationer utan i vissa fall stjälpa karriären, leda till avsked från arbetet, eller än hårdare sanktioner, som fängelsestraff eller utvisning.
 
Civilkurage betraktas av de flesta som enmoraliskt eftertraktansvärd egenskap, endygd. Samtidigt kan noteras att personer som framhärdar i att förespråka socialt oaccepterade åsikter vanligen anser sig själva visa civilkurage. Den etiska värderingen av en persons civilkurage måste därför involvera en saklig bedömning av de åsikter personen försvarar. " Wiki
 
Jag tycker det är så extremt viktigt att ha civilkurage.  Jag anser att jag själv verkligen har det. Folk som inte har det har mycket att jobba på.
 
Någon som har kommentar på detta? 

en jävla hetsig stämning
Är helt trött i huvudet faktiskt. Jag har läst igenom allt på facebook om Pénélope och händelsen på framhoppningen. Jag blir irriterad över folk som klankar ner på henne och tycker hon är dum i huvudet. Jag kan tycka att det är meningslöst att personer håller på och tycker till samtidigt som de äter deras fläskkarré och sitter på sina halta hästar. Jag kan inte kritisera P pga att jag absolut inte är oskyldig. 
 
Det är dessutom extremt ofta man ser ryttare på både träning och tävling som gör exakt likadant, men då är det ingen som reagerar. Tänk på alla stackars hästar på vissa ridskolor.. Sen kan man komma ihåg att hästar är väldigt tåliga och se bara hur det uppför sig i hagen mot varandra.
 
En sak som är ännu mer intressant är att folk inte reagerar över hur vissa red som idioter där inne på banan. Nu snackar vi världscupryttare. En del härjade runt hej vilt och gav hästen en pissig upplevelse.
 
Slutsats: det Pénélope gjorde var självklart inte helt bra. Men folk ska tänka till innan de öppnar käften. De har varken sett hela händelseförloppet eller vet hur den där hingsten är.
 
Lorden sprang rätt över mig idag. Slog huvudet hårt i marken och sen trampade han på mig. Så man ska verkligen inte underskatta dessa djur. Han gjorde det av ren respektlöshet. 

har blivit en dressyrmupp
Jag och Klara har kollat på hela dressyren idag. För några år sedan hade jag dött av uttråkning. Dock så låg vi på rummet halva startfältet och kollade på tvn. Det är faktiskt nästan roligare att kolla så, för då får man lite mer förklarat för sig. Det var ju svintråkigt att Kittel inte kunde haft lite mer tur där i skritten, hade varit grymt att ha två svenskar på pallen.
 
Jag har verkligen mycket att lära av dressyrryttarna. Just nu är jag i en sån fas i ridningen att jag bara vill bli riktigt duktig i markarbetet och bara förstå allt. Jag vill förstå mer om rakriktning, bjudning osv osv, ska försöka mjölka info av Lotta, Sylve, Monika och Chris!!
 
Vi har bästa platserna.
 
Annars så var Grand Prix:n idag riktigt grym. Blev lite knäsvag där ett tag.