civilkurage
Jag har gått och blivit inspirerad. Så från och med nu ska jag dela med mig av lite viktiga ämnen som inte har med hästarna att göra. Wikipedia får låna min blogg en gång i veckan. Dagens ämne är civilkurage och det stötte jag på i helgen:
 
"Att ha civilkurage innebär att ha mod att stå för sin mening även när det innebär en personlig risk, förmågan att stå för sina värderingar, trots vetskap om öppet eller latent motstånd från omgivningen.
 
En individ som ger uttryck för civilkurage genom att vara väckarklocka om missförhållanden kan lätt stämplas som förrädare eller bråkstake. Beteenden förknippade med civilkurage kan därför inte bara försätta individen i farliga situationer utan i vissa fall stjälpa karriären, leda till avsked från arbetet, eller än hårdare sanktioner, som fängelsestraff eller utvisning.
 
Civilkurage betraktas av de flesta som enmoraliskt eftertraktansvärd egenskap, endygd. Samtidigt kan noteras att personer som framhärdar i att förespråka socialt oaccepterade åsikter vanligen anser sig själva visa civilkurage. Den etiska värderingen av en persons civilkurage måste därför involvera en saklig bedömning av de åsikter personen försvarar. " Wiki
 
Jag tycker det är så extremt viktigt att ha civilkurage.  Jag anser att jag själv verkligen har det. Folk som inte har det har mycket att jobba på.
 
Någon som har kommentar på detta? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback