en jävla hetsig stämning
Är helt trött i huvudet faktiskt. Jag har läst igenom allt på facebook om Pénélope och händelsen på framhoppningen. Jag blir irriterad över folk som klankar ner på henne och tycker hon är dum i huvudet. Jag kan tycka att det är meningslöst att personer håller på och tycker till samtidigt som de äter deras fläskkarré och sitter på sina halta hästar. Jag kan inte kritisera P pga att jag absolut inte är oskyldig. 
 
Det är dessutom extremt ofta man ser ryttare på både träning och tävling som gör exakt likadant, men då är det ingen som reagerar. Tänk på alla stackars hästar på vissa ridskolor.. Sen kan man komma ihåg att hästar är väldigt tåliga och se bara hur det uppför sig i hagen mot varandra.
 
En sak som är ännu mer intressant är att folk inte reagerar över hur vissa red som idioter där inne på banan. Nu snackar vi världscupryttare. En del härjade runt hej vilt och gav hästen en pissig upplevelse.
 
Slutsats: det Pénélope gjorde var självklart inte helt bra. Men folk ska tänka till innan de öppnar käften. De har varken sett hela händelseförloppet eller vet hur den där hingsten är.
 
Lorden sprang rätt över mig idag. Slog huvudet hårt i marken och sen trampade han på mig. Så man ska verkligen inte underskatta dessa djur. Han gjorde det av ren respektlöshet. 

Kommentarer
Postat av: Monica

Jag håller med dig - helt och hållet!!!!
Din sista mening säger ju faktiskt ALLT! Hur ska du undvika att han gör om det kan man fråga sig...
Ha en fin dag!

Svar: Japp. Ja det undrar jag också. Har fått hjälp med hur jag ska göra och då är det inte morötter och äpplen som gäller haha
erikabergqvist.se

2016-03-30 @ 10:59:08
Postat av: Anonym

Håller med dig till 100%!! Så jävla trött på alla människor som skriver att hon är en djurplågare??!!

Svar: WORD
erikabergqvist.se

2016-03-30 @ 16:12:26
Postat av: Hanna

Haha skrattretande när man läser att Penelope plågar sina hästar för hon gör den mer uppmärksam, när de finns amatörer som får fina lovande unghästar. Amatörer som inte har någon balans eller känsla som är efter i varje språng och rycker hästen när den hoppar för att den inte själv kan hålla balansen. De om något måste ge hästen en dålig känsla. Eller alla dom som tävlar 5-6 starter varje helg med samma häst och racar rundor och går för vinst varje start, de är såkallat "plågeri" om något. Man kanske ska sluta klaga på världsstjärnan som vet hur man ska korrigera en häst och på vilket sätt hon gör de för hon vet iaf hur och när man ska göra de, de vet inte alla amatörryttare som rycker och drar i unghästen när den hoppar.

Älskar förresten din blogg!! :)

Svar: Japp jag håller verkligen med dig!! Visst ser det inte så kul ut och okunniga människor börjar grina. Men sen att andra ryttare uttalar sig som man vet gör så mycket värre saker är bara så skevt..... haha bra :D
erikabergqvist.se

2016-03-31 @ 08:09:24
Postat av: Mia

det man kan vända sig emot är väl att hon "borde" inte behöva tillrättavisa sin häst på det sättet....de borde(kan man tycka) passerat detta stadium. Sen hadnlar det rätt mkt om att välja sitt tillfälle att göra saker på....kanske inte ultimat att göra det på framridningen i VM. Självklart måst eman tillrättavisa då det sker men som sagt....på den nivån bör man ha klarat av dessa saker. Kan helt och hållet tycka att hon kan få lite skit för sitt beteende...MEN....varför i hela friden går alla andra "hobby-tävlande" under radarn?!? Tycker jag ser ryttare varje gång jag tävlar som straffar sin häst helt omotiverat UTAN att domaren påpekar detta.....det känns som man borde rensa i det träsket FÖRST ;-)

2016-04-01 @ 14:00:06
URL: http://westyarnhillside.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback