jag har bestämt mig
Efter många om och men så har jag bestämt mig för att betäcka med Crunch! Han är en holsteinerhingst efter Clarimo - Canturo - Calato - Caletto II och rids av Rolf. Planen var från början att betäcka med en storfräsare på fryst, men jag måste planera bättre då. Älskar verkligen Crunch, så tror att detta blir grymt.
 
Jag provade faktiskt en häst hos Rolfs fru Evi när jag var i Tyskland med Sara (Lead Sports, CWD) som hade liknande stam. Blev tokkär i den hästen, den var galet fin. Så får hoppas på att det kommer ut en liknande.
 
 
 

barbackahoppning
Vill bara börja med att grina lite över att jag har en sån galen tävlingsabstinens nu. Jag har hållt mig ett bra tag, men nu är det jobbigt haha. Det gills inte att åka på bebistävlingar. Jag vill ut på meeting med min kungis. Jag tror att han ska tävla på Jump Club v. 26!
 
Idag hade jag hoppträning för en gullig tjej som red en av ponnysarna vi har när han stod på Djursholms ridskola. Jag tyckte jag skötte mig helt okej och hon var väldigt duktig. Samtidigt som jag lekte tränare och tjänade pengar satt jag på Rayban, utan sadel såklart. Jag vågade mig på att hoppa några språng och både jag och Rayban var kassa..... ska hoppa lite med sadel imorgon istället!
 
Lorden har fortfarande en välförtjänt vila och Zafir ska få jobbas lite mer av mamma nu. Eller aa mamma ska tömköra henne några gånger i veckan. Kommer bli riktigt bra! Hon är grym på att tömköra. 
 
Sötbebis.
 
Söt-Zafir som njuter av att kunna titta ut åt två håll. Lite lyx. Uppdatering till Sofia: hon tror fortfarande att bebisen är hennes och hon blir galen om den kommer för långt bort! Sötisar!
 
En tjockis-Lordis som rastas lite på banan. Kolla in staketet nu btw! Det är klart. Eller nästan. Stolparna ska också målas, men nästa sommar pga inprigneringen (stavning oklar, orkar ej kolla upp det). 

bästa fredagshänget och jag lär mig rida
Satan i gatan vilken rolig gårdag jag hade på Equirehab. Alla hästarna blev fina i fötterna av kung Rickard och jag fick mig en välbehövlig ridlektion av Chris (ja veterinären) och Jörgen på Rayban. Tro det eller ej, men dem gubbarna vet faktiskt vad de snackar om.
 
Vi jobbade med att få honom att länga ut sin korta ihopdragna hals, att inte gasa iväg som han själv vill och att komma upp med sin rygg. Resultatet efter 15 min var att han blev ca 2 m längre, inte längre sprang som en symaskin, att han blev 3 dm högre i ryggen och att han blev tillfreds. Observera att detta var ett väldigt basic jobb och att jag först måste komma dit för att sedan sätta igång bakbenen osv. 
 
Jag tänker inte avslöja receptet. Men Jörgen är grym om någon skulle behöva hjälp. Känns som att tränare i allmänhet skiter i sånt här jobb för att det kanske är tråkigt. Skärpning! En till sak jag tänkt på är att vissa tränare inte kan något om hur en häst gör när den har ont osv. Om hästen sätter sitt högra ben utanför kroppen och skjuter sadeln åt ett visst håll, vart har den då ont? Jag är så extremt intresserad av sånt, folket där borta får skav i öronen av alla mina frågor.
 
 
Rayban har även fått sno Monikas magnet- och massagetäcke! Nu har han fått stå med det i 40 min och det märks att han älskar det. Om man är snäll så går det nog att hyra av henne (säkrast om man är kund hos henne, men om ni inte är det så bli det). Klicka på Equirehab-länken högst upp.
 
Slutsats: jag borde nog utbilda mig till veterinär.