bästa fredagshänget och jag lär mig rida
Satan i gatan vilken rolig gårdag jag hade på Equirehab. Alla hästarna blev fina i fötterna av kung Rickard och jag fick mig en välbehövlig ridlektion av Chris (ja veterinären) och Jörgen på Rayban. Tro det eller ej, men dem gubbarna vet faktiskt vad de snackar om.
 
Vi jobbade med att få honom att länga ut sin korta ihopdragna hals, att inte gasa iväg som han själv vill och att komma upp med sin rygg. Resultatet efter 15 min var att han blev ca 2 m längre, inte längre sprang som en symaskin, att han blev 3 dm högre i ryggen och att han blev tillfreds. Observera att detta var ett väldigt basic jobb och att jag först måste komma dit för att sedan sätta igång bakbenen osv. 
 
Jag tänker inte avslöja receptet. Men Jörgen är grym om någon skulle behöva hjälp. Känns som att tränare i allmänhet skiter i sånt här jobb för att det kanske är tråkigt. Skärpning! En till sak jag tänkt på är att vissa tränare inte kan något om hur en häst gör när den har ont osv. Om hästen sätter sitt högra ben utanför kroppen och skjuter sadeln åt ett visst håll, vart har den då ont? Jag är så extremt intresserad av sånt, folket där borta får skav i öronen av alla mina frågor.
 
 
Rayban har även fått sno Monikas magnet- och massagetäcke! Nu har han fått stå med det i 40 min och det märks att han älskar det. Om man är snäll så går det nog att hyra av henne (säkrast om man är kund hos henne, men om ni inte är det så bli det). Klicka på Equirehab-länken högst upp.
 
Slutsats: jag borde nog utbilda mig till veterinär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback